«Μπλόκο» του υπουργείου Παιδείας στους επί πτυχίω φοιτητές - iefimerida.gr

«Μπλόκο» του υπουργείου Παιδείας στους επί πτυχίω φοιτητές

ΑΕΙ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στις καταλήψεις των ΑΕΙ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποφάσισε να μπλοκάρει τους επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα.

Με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, με την οποία απαγορεύει τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εάν αυτοί χρωστούν περισσότερα από πέντε μαθήματα. Όπως είναι γνωστό, ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ έχει καταργήσει τη δυνατότητα να δίνονται εξετάσεις παράλληλα με τα μαθήματα των φοιτητών. Δηλαδή, εάν δεν τελειώσει μια εξεταστική περίοδος, δεν ξεκινούν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια για το νέο εξάμηνο. Η σχετική διάταξη αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο η εξεταστική περίοδος χάθηκε σε Ιδρύματα, που βρίσκονταν σε κατάληψη έως και αυτή τη εβδομάδα.

Τα πανεπιστήμια αποφάσισαν, ωστόσο, ότι στην περίπτωση των φοιτητών επί πτυχίω, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων, οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν κανονικά, ασχέτως αν έχουν ολοκληρωθεί ή όχι τα μαθήματα στη σχολή.

Ωστόσο, σε απάντηση αυτής της εσωτερικής ρύθμισης ο κ. Παπάζογλου έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο στα πανεπιστήμια, αναφέροντας ότι οι φοιτητές επί πτυχίω μπορούν μεν να δώσουν εξετάσεις, αλλά μόνον εφόσον χρωστούν μέχρι πέντε μαθήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι καταλήψεις στις σχολές έχουν περιοριστεί σε 79 τμήματα πανελλαδικά. Για το θέμα πάντως αναμένεται και η επίσημη απάντηση της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ