Αλαλούμ στην κυβέρνηση για τα δημοψηφίσματα - iefimerida.gr

Αλαλούμ στην κυβέρνηση για τα δημοψηφίσματα

Χαρης Καστανίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλαλουμ στη κυβέρνηση με το θέμα του δημοψηφίσματος για τον τρόπο διαχείρισης της δημοσιονομικής και της οικονομικής κρίσης που προανηγγειλε στη Βουλή Χάρης Καστανίδης. Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος «αδειαζε» τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για δημοψήφισμα και ότι προέχει η διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Το πρωι ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για δημοψήφισμα σχετικά με «τους τρόπους επίλυσης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και την εντεινόμενη οικονομική κρίση». Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Καστανίδης είχε πεί: «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν είναι αρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα,αλλά η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργικό Συμβούλιο ή στα 2/5 των βουλευτών. Ανέφερε χαρακτηριστικά «θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα»

O εκπρόσωπος της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Καστανίδη να πει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ