Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Η εθνική κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στο ευρώ - iefimerida.gr

Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Η εθνική κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στο ευρώ

/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εθνική κόκκινη γραμμή, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επέλεξε να τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο γίνεται δεκτός αυτή την ώρα στο προεδρικό μέγαρο.

Απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και επομένως «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο».

Ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Παυλόπουλου μπροστά στις κάμερες, έχει ως εξής:

ΣΑΜΑΡΑΣ: Λυπάμαι που σας βλέπω, κ. Πρόεδρε, κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας με την Ευρώπη, πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας. Είμαι της άποψης – με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω – ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ. Και ότι αυτή είναι μια θέση που για εμάς αποτελεί μία αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο. Ήθελα να σας μεταφέρω, στον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την άποψη αυτή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζω πολύ καλά την ιστορική διαδρομή και τον ιστορικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πορεία της Χώρας στην Ευρώπη. Αλλά γνωρίζοντας και την δική σας αταλάντευτη προσήλωση στο ευρωπαϊκό μέλλον της Χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε και πάλι αυτό που σας αναλογεί ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία της εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης. Γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Σε ό,τι με αφορά, θα γίνω λίγο κουραστικός, αλλά πρέπει να γίνω. Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής – από τον Ελληνικό Λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή – μου επιβάλλουν να διασφαλίσω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αυτή την πορεία. Και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ