Συνεχίζεται η μαραθώνια απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη - Κατηγορείται για 5 κακουργήματα - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η μαραθώνια απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη - Κατηγορείται για 5 κακουργήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαραθώνια αποδεικνύεται η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξακολουθεί να βρίσκεται στο γραφείο του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη από τις 07:30 το πρωί.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 07:00 συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα μπήκε στο γραφείο του ανακριτή μαζί με τους δύο δικηγόρους του, τον Βασίλη Δημακόπουλο και τον Θανάση Βαρλάμη όπου ξεκίνησε η απολογία για τα πέντε κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται. Αυτά είναι: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Σε αντίθεση με την απολογία του Γιώργου Σαρρή χθες, δεν υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή και η απολογία συμπληρώνει σχεδόν 5 ώρες συνεχόμενες ενώ η αστυνομία έχει απομακρύνει όλο τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου από το κτίριο «6», κατεβάζοντάς τους στο προαύλιο. Το ίδιο είχε συμβεί και χθες στην απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. Με την απολογία του Μαρινάκη, ολοκληρώνεται ο κύκλος των 33 κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου ενώ μετά το τέλος της, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν από κοινού αν θα επιβάλουν περιοριστικούς όρους στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Εκτός από τον Σάββα Θεοδωρίδη, στην Ευελπίδων βρίσκονται εκ μέρους της ΠΑΕ ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ