Μέρκελ: Είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μέρκελ: Είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ομιλία που οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν την χαρακτήρισαν και πολύ... ένθερμη, η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή την Πέμπτη, επανέλαβε πως υπάρχει ακόμη χώρος για συμφωνία με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ είπε πως: «Ακόμη και τώρα είναι πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα. Θέλουμε να την κρατήσουμε στο ευρώ και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Η Ελλάδα βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο, αλλά αυτός δεν ολοκληρώθηκε, καθώς αποχώρησε από τις δομικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει».

Στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα προς την Αθήνα, επισήμανε: «Η Ευρώπη είναι τώρα πιο ισχυρή για να αντιμετωπίσει καλύτερα την ελληνική κρίση, αλλά από την άλλη το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα».

Για να επισημάνει παράλληλα πως: «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας δέχθηκε έντονο χειροκρότημα από τους βουλευτές του κόμματός της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Ευρωζώνη ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ