Η «Αρχαία Σπορά» με Δίκοκκο Σιτάρι οδηγεί το μέλλον της αγοράς του άρτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «Αρχαία Σπορά» με Δίκοκκο Σιτάρι οδηγεί το μέλλον της αγοράς του άρτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια μεγάλη εκδήλωσε που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αίγλη Ζαππείου η Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ A.E. παρουσίασε την «Αρχαία Σπορά», το νέο καινοτόμο προϊόν της στην αγορά άρτου.

Η «Αρχαία Σπορά» με Δίκοκκο Σιτάρι οδηγεί το μέλλον της αγοράς του άρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από αριστερά: κ.Μιχάλης Λαμπρόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., κ.Παναγιώτης Ξηνταρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Δρ. Λευτέρης Μάκρας, Διευθυντής Ερευνας και Ανάπτυξης Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Πρόκειται για ένα ψωμί με Δίκοκκο Σιτάρι, ένα σπόρο που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους προγόνους μας. Το ψωμί «Αρχαία Σπορά» διαθέτει τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά προκειμένου να κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στο μέλλον της ελληνικής αγοράς άρτου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας παρουσίασε παράλληλα τα Οικονομικά της Στοιχεία όπως αυτά καταγράφονται στον ισολογισμό του έτους 2014, αλλά και όπως αυτά εμφανίζονται τους πρώτους μήνες του 2015.

Το 2014 η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. πραγματοποίησε πωλήσεις 133,7 εκατ. ευρώ, έναντι 126,4 εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5,7%). Τα κέρδη της κατόπιν φόρων ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,8 εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5%). Κατά τη διάρκεια του 2014 η εταιρεία πέτυχε σημαντική μείωση του τραπεζικού της δανεισμού από 40 εκατ. ευρώ σε 25 εκατ. ευρώ.

Η «Αρχαία Σπορά» με Δίκοκκο Σιτάρι οδηγεί το μέλλον της αγοράς του άρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ταυτόχρονα, η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ενίσχυσε τη θέση της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Παραμένει αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα της μπισκοτοποιίας, με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς για το 2014 ανήλθε σε 64%, έναντι 62% το 2013.

Στον τομέα των αρτοσκευασμάτων η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση. Διατηρεί ωστόσο την ηγετική της θέση στην κατηγορία της Premium Φρυγανιάς. Το μερίδιό της στην αγορά φρυγανιάς ανήλθε το 2014 σε 27%, όσο και το 2013.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αύξησε τα μεγέθη της και στην αγορά δημητριακών, με τα Digestive Bars. Το σχετικό μερίδιό της ανήλθε το 2014 σε 15%, έναντι 14% το 2013.

Στην αγορά άρτου, η εταιρεία συνέχισε να κατέχει ηγετικό ρόλο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων προϊόντων.

Η «Αρχαία Σπορά» με Δίκοκκο Σιτάρι οδηγεί το μέλλον της αγοράς του άρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το 2014, το μερίδιο της εταιρείας στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου αυξήθηκε κατά 4% ενώ στη «μικρή λιανική» αγορά αυξήθηκε κατά 7%.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αναπτύσσεται δυναμικά και στις διεθνείς αγορές με κύριο στόχο την επώνυμη διείσδυση των προϊόντων στα τοπικά Οργανωμένα Δίκτυα Λιανικής, με έμφαση στις Ευρωπαϊκές Αγορές και τις Αγορές της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία αποσκοπεί στον τριπλασιασμό των εξαγωγών της την επόμενη διετία.

Τέλος, θετικός είναι και ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τρέχοντος έτους. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. παραμένει προσηλωμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, με έδρα την Ελλάδα, με σεβασμό στους καταναλωτές και με βάση την έρευνα και την καινοτομία. Επενδύει από 7 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως σε νέα προϊόντα, σε νέες τεχνολογίες και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της.

«Οι Ελληνες είναι αυτοί που κράτησαν την εταιρεία μας στην κορυφή, τρεις γενιές τώρα. Οι Ελληνες είναι αυτοί που εμπιστεύονται για περισσότερο από 90 χρόνια τα προϊόντα μας. Στην ελληνική Οικονομία επενδύουμε,την ελληνική επιχειρηματικότητα ενισχύουμε, με βάση την Ελλάδα θα αναπτυχθούμε περαιτέρω. Το μέλλον μας είναι εκεί που βρίσκονται οι ρίζες μας. Η «Αρχαία Σπορά» αποτελεί απτό παράδειγμα της φιλοσοφίας μας. Ενα ψωμί με Δίκοκκο Σιτάρι, ένα σπόρο με ρίζες στους Αρχαίους προγόνους μας, ένα διατροφικό θησαυρό. Είναι ένα γευστικό προϊόν που θα κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στο μέλλον της ελληνικής αγοράς άρτου» δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ