Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μπορεί να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε χώρα της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μπορεί να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε χώρα της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φημολογία περί επιβολής ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα κυκλοφορεί και στα γραφεία των Βρυξελλών. Γι' αυτό και δημοσιογράφοι ρώτησαν ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ για το αν υπάρχει... φωτιά ή είναι μόνο καπνός.

Όπως αναμεταδίδει ο Guardian, ο εν λόγω αξιωματούχος προσπάθησε να απαντήσει με έμμεσο τρόπο λέγοντας πως: «Το 2013, η Κύπρος μας έδειξε πως τα capital controls μπορούν να επιβληθούν σε μια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης. Δεν είναι κάτι επιθυμητό, αλλά μπορεί να συμβεί».

Για την ιστορία, το 2013 οι τράπεζες της Κύπρου έκλεισαν για κάποιες ημέρες, αμέσως μετά τη συμφωνία της τότε κυπριακής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη, σε ένα πρόγραμμα ύψους 10.7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια επιβλήθηκαν capital controls για τις αναλήψεις στα ΑΤΜ και για εκείνα που μπορούσαν να σταλούν εκτός συνόρων, ενώ οι τράπεζες προχώρησαν και σε κούρεμα καταθέσεων που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι για να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων πρέπει να υπογράψει τη σχετική εντολή ο υπουργός Οικονομικών, στην προκειμένη περίπτωση ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη capital controls grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ