Επίθεση Ζωής κατά Γιούνκερ: Αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού - iefimerida.gr

Επίθεση Ζωής κατά Γιούνκερ: Αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού

Επίθεση Ζωής κατά Γιούνκερ: Αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Βουλή των αποτελεσμάτων της Επιτροπής για το Χρέος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία της προέδρου της Βουλής παρακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, στην οποία άλλωστε ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της επιτροπής και του συντονισμού του έργου της για την έρευνα της νομιμότητας του δημόσιου χρέους, στην εισαγωγική της τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Γιούνκερ με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις.

«Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού», είπε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε σε ακόμη υψηλότερους τόνους: «Παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις –πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα– να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε, να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Βουλής.

Απών ο Παυλόπουλος, παρόντες Τσίπρας και... Κραουνάκης

Το «παρών» στην παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους δίνει, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τσίπρας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να τον προσφωνεί και να τον ευχαριστεί για την τιμητική του παρουσία. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά.

«Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την άλλη, απηύθυνε επιστολή, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας». Η κυρία Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι- όπως τόνισε- εμποδίστηκε να παραστεί λόγω της συνάντησής του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Πέραν του πρωθυπουργού, το παρόν στην παρουσίαση δίνουν υπουργοί όπως οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Θεανώ Φωτίου κ.α., ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, παρόντες είναι ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.

Φωτογραφία: Sooc

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ