47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] - iefimerida.gr

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λένε ότι είστε ό,τι τρώτε. Κι αυτό φαίνεται ιδιαίτερα αληθινό για την τηλεοπτική σεφ στη Μεγάλη Βρετανία Τόνια Μπάξτον.

Η διάσημη Ελληνίδα είναι 47 ετών και μοιάζει πραγματικά πολύ νεότερη, ενώ πιστεύει ότι πηγή της νιότης είναι η μεσογειακή διατροφή. Η κατανάλωση φέτας, ελιών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών που γεννά η ελληνική γη είναι η αιτία της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της απώλειας των περιττών κιλών, αλλά και της διατηρήσης της νεανικότητας και της σφριγηλότατης της επιδερμίδας, εξαιτίας των πολλών αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχουν.

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Είναι μητέρα 4 παιδιών και την αποκαλούν η Ελληνίδα Nigela (βρετανή τηλεοπτική σεφ-σταρ). Δηλώνει ότι έχει δυνάμεις και φόρμα 30χρονης. «Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ζωής που κάνω. Γεννήθηκα στη Βρετανία αλλά ζω σαν Ελληνίδα, τόσο στη ζωή όσο και στη διατροφή» δηλώνει στην Daily Mail.

«Δεν πηγαίνω καθημερινά στο γυμναστήριο, αλλά ζω συνολικά όπως πρέπει», λέει. Ζει στο Λονδίνο, είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Πολ Μπάξτον και δηλώνει ότι τρέφεται με ελιές, ελαιόλαδο και σκόρδο, που τη βοηθούν να δείχνει νεότερη.

«Περνούσαμε περισσότερους από τρεις μήνες κάθε χρόνο στην Ελλάδα, και όταν ήμασταν εκεί τρώγαμε λαχανικά και φρούτα εποχής, όσπρια και ελαιόλαδο. «Κάθε φορά που πήγαινα παρατηρούσα πόσο τέλεια ένιωθα και πόσο έλαμπε το δέρμα μου. Ετσι, με τη βοήθεια της μητέρας μου ξεκίνησα να μαγειρεύω τα δικής μου έμπνευσης ελληνικά φαγητά», εξομολογείται.

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ενα τυπικό της γεύμα περιλαμβάνει κεφτεδάκια με μπρόκολο και σπανάκι, όσπρια και γεμιστές πιπεριές με ρύζι ολικής.
«Οσο μεγαλώνουμε τόσο το σώμα μας υποφέρει από φλεγμονές και αυτό είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης. Πόνοι και προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς από αυτές τις φλεγμονές ενώ και το δέρμα μπορεί να πάθει φλεγμονές. Μόνο με αντιοξειδωτικά τρόφιμα μπορούμε να τις κατανικήσουμε. Οσο λιγότερες φλεγμονές έχετε τόσο πιο νέος δείχνετε. Αν σκανάρετε το σώμα ενός παιδιού θα δείτε ότι δεν έχει καμία φλεγμονή. Σκόρδο, ελαιόλαδο και όσπρια είναι κατεξοχήν αντιφλεγμονώδη» δηλώνει η Τόνια Μπάξτον.

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Μπάξτον δηλώνει ότι το χειρότερο πράγμα που κάνουν (και) οι Βρετανοί είναι ότι προτιμούν να τρώνε έτοιμο φαγητό παρά να μαγειρεύουν φρέσκα και υγιεινά πιάτα.
«Ποτέ δεν έπαψα να απορώ πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στο δρόμο τρώνε μπάρες σοκολάτας και πρόχειρο φαγητό και όλα αυτά τα σκουπίδια» λέει.
«Το πρόβλημα με τις βρετανίδες είναι ότι είναι τεμπέλες και ότι θέλουν αποτελέσματα χωρίς κόπο. Αλλά η ζωή δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι λένε «λατρεύω τα γλυκά». Εντάξει, τι προτιμούν ένα ζευγάρι ωραία οπίσθια ή ένα cupcake; Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο».
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το βιβλίο της «Eat Greek for a Week» (Φάε ελληνικά για μία εβδομάδα).

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Διατηρεί την δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή My Greek Kitchen και έχει εστιατόριο στο Λονδίνο, το The Real Greek, ενώ έχει και σχολή μαγειρικής.

47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
47χρονη Ελληνίδα σεφ στο Λονδίνο: «Τρώτε ελληνικά για να δείχνετε νέοι» [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόνια Μπάξτον Ελληνίδα σεφ Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ