«Τέλος η συζήτηση. Οι αποφάσεις για εφεδρεία έχουν ληφθει» - iefimerida.gr

«Τέλος η συζήτηση. Οι αποφάσεις για εφεδρεία έχουν ληφθει»

Νέα Δημοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ξερό «οι αποφάσεις έχουν ληφθεί» οι άνθρωποι της Τρόικα που συναντήθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά ξέκοψαν την συζήτηση περί της Νεοδημοκρατικής πρότασης για την εφεδρεία η οποία δεν προβλέπει απολύσεις παρά μόνο χρονική επέκταση του μέτρου και συμμετοχή σε αυτό μεγαλύτερου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι της Τρόικα αδυνατούσαν να αντιληφθούν πως μπορεί να επιτευχθεί μείωση του δημοσιονομικού κόστους χωρίς να υπάρξουν απολύσεις. Μάλιστα, στην συνάντηση είχαν προσέλθει επαρκώς ενημερωμένοι κι έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει αναλυτική ανάπτυξη της Νεοδημοκρατικής πρότασης από τον κ.Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Ωστόσο, το ηχηρό «όχι» που άκουσαν κάθε άλλο παρά έκαμψε την σκληρή γραμμή που έχει αποφασίσει να κρατήσει η Συγγρού η οποία θα επενδύσει στην θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης των πάντων. «Ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις» δηλώνει και ξαναδηλώνει ο Γιάννης Μιχελάκης, την ίδια ώρα όμως υπάρχει μια σειρά από στελέχη του πιο φιλελεύθερου κλίματος που δεν πολυσυμφωνούν με την γραμμή αυτή.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου κινήθηκε στη γραμμή Σημίτη ότι είναι ανοικτός ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στις Βρυξέλλες σε ανεπίσημο επίπεδο συζητούνται τα χειρότερα σενάρια για την Ελλάδα σε σχέση με την ευρωζώνη , είπε χαρακτηριστικά στον Flash.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ