Bloomberg: Πόσοι ψάχνουν τη λέξη «Grexit» στο Google - iefimerida.gr

Bloomberg: Πόσοι ψάχνουν τη λέξη «Grexit» στο Google

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2005 ουδείς γνώριζε τη λέξη. Μα, και τα επόμενα χρόνια που μπήκε στη ζωή των Ελλήνων και των Ευρωπαίων, το ενδιαφέρον, για να μάθουν τι ακριβώς σημαίνει, ήταν μικρό. Πλέον, το Grexit είναι μια καθημερινή λέξη.

Η στροφή της παγκόσμιας κοινότητας για να ασχοληθεί με την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εμφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα στο 2015 – οπότε και στην Ελλάδα άλλαξε κυβέρνηση και οι σχέσεις με τους δανειστές πέρασε σε ψυχροπολεμική φάση.

Το Bloomberg, με βοήθεια διαγραμμάτων, δείχνει πόσο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού για τις εξελίξεις γύρω από το Grexit. Τρανή απόδειξη είναι πόσοι πληκτρολογούν καθημερινά, μέσω της μηχανής της Google, τη λέξη «Grexit».

Στο πρώτο διάγραμμα φαίνεται καθαρά πως μεταξύ των ετών 2005-2011 η λέξη είναι σαν να μην υπάρχει για τους χρήστες του ίντερνετ. Όντως, δεν υπήρχε. Από το 2011, όμως, και μετά το ενδιαφέρον αρχίζει να φουντώνει με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο μέσα στο 2015.

Bloomberg: Πόσοι ψάχνουν τη λέξη «Grexit» στο Google  | iefimerida.gr 0

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο σχετικός πίνακας που δείχνει την εθνικότητα των χρηστών της Google που αποφασίζουν να ψάξουν άρθρα και πληροφορίες για το Grexit. Σαφώς, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα είναι οι Έλληνες, για να ακολουθήσουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, ενώ η... χάρη της Ελλάδας φτάνει μέχρι τις ΗΠΑ.

Bloomberg: Πόσοι ψάχνουν τη λέξη «Grexit» στο Google  | iefimerida.gr 1

Τι συμβαίνει με το Brexit

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό το πόσο ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους το Grexit, αξίζει να γίνει μια σύγκριση με το Brexit, πάντα μέσω των αναζητήσεων στο Google. Τα δύο αντίστοιχα διαγράμματα για την πιθανή έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, είναι αποκαλυπτικά: το ενδιαφέρον είναι πολύ μικρότερο, ενώ οι μόνοι που μπαίνουν στον κόπο να πληκτρολογήσουν τη λέξη «Brexit» είναι μόνο οι Άγγλοι και ουδείς άλλος.

Bloomberg: Πόσοι ψάχνουν τη λέξη «Grexit» στο Google  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google grexit Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ