Βαρουφάκης: Προσποιούνται οι δανειστές -Δεν θα πάρουν έτσι τα χρήματα τους - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Προσποιούνται οι δανειστές -Δεν θα πάρουν έτσι τα χρήματα τους

(φωτογραφία: cretalive)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για διγλωσσία κατηγόρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης τους δανειστές, για τους οποίους επίσης είπε πως προσποιούνται ότι με τα μέτρα που προτείνουν θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε τις βολές τους κατά των δανειστών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρήτη.

«Απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ρεύμα με 23%, ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Ενα χρέος που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο ''χτυπημένους'', τους πιο αδύναμους Ελληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί αρκετά τα τελευταία πέντε χρόνια. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μέτρα, η οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν το πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας ότι ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία περιμένουν οι δανειστές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. «Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν τους συμφέρει. Προσποιούνται. Κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν δεχθούμε τους όρους τους θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους», συνέχισε.

«Την ρήξη δε την έχουμε στο τραπέζι αλλά πρέπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε. Θα έχουν από εμάς τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δε θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση. Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό», είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τους δανειστές για «διγλωσσία», επισημαίνοντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

«Εχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδιο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες». «Δε κάνουμε διαπραγμάτευση , διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης δανειστές ΕΚΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ