Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι - iefimerida.gr

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλει παγωμένο λευκό κρασί στο τραπέζι.

Υλικά

  • 4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλυτζάνι καρότα κομμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια
  • Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά
  • Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά
  • Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι
  • Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι
  • 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό
  • Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι
  • Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ