Βαρουφάκης στην Bild: Η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στην Bild: Η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα, πως μία συμφωνία είναι δυνατή και μάλιστα μπορεί «να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα», αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι παρούσα.

«Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άνγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εφημερίδα «Bild».

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη», είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους», είπε.

Ο υπουργός παραδέχθηκε επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε», δήλωσε.

Βαρουφάκης στην Bild: Η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνία grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ