Μια ακόμη συνέντευξη, αυτή τη φορά σε κυριακάτικη εφημερίδα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως αισθάνεται ότι έχει να προσφέρει πολλά από τη θέση του.
Μιλώντας στη Real News της Κυριακής ο κ. Βαρουφάκης κλήθηκε να σχολιάσει και αυτό που ακούγεται τελευταία, ότι είναι εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα, η έρωτηση του δημοσιογράφου είχε ως εξής: «Τι απαντάτε σε αυτούς που επισημαίνουν ότι είστε εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης και ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος μαζί σας». Με τον κ. Βαρουφάκης να απαντά: «Οτι καλό είναι να επισημαίνουν πράγματα για τα οποία έχουν κάποια, έστω υποτυπώδη, πληροφόρηση. Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επειδή είμαι εκτός ομάδας. Όσο για την σχέση μου με τον πρωθυπουργό παραμένει σχέση συντροφικότητας και φιλίας».
Ωστόσο, ο τρόπος που είχε διατυπωθεί αρχικά η απάντηση του υπουργού στη μεταφορά της συνέντευξης σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ είχε το εντελώς αντίθετο νόημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση. Συγκεκριμένα, έγραφε το αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο κ. Βαρουφάκης απαντά σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον πρωθυπουργό και σημειώνει πως ο λόγος που δεν ''ξημεροβραδιάζεται'' στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτκής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας.Τονίζει όμως πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι «κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία» επισημαίνοντας μάλιστα πως «κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως, να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επιτίθεται στον Γερμανό ομόλογό του Βολφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως «δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης».
Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς,όπως λέει,αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα, ενώ προτείνει και λύση για το χρέος: δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους. Παράλληλα προτείνει την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντάς το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στο κόστος που θα έχει για τους εταίρους ένα Grexit ο Γιάνης Βαρουφάκης το υπολογίζει στο 1 τρισ. ευρώ ,ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο «μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων», θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη ΔΕΗ.