Δημοσκόπηση της ZDF: Το 51% των Γερμανών θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ [πίνακες] - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση της ZDF: Το 51% των Γερμανών θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμούν να δουν την ΕΕ να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις στην Ελλάδα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς επιθυμούν ένα Grexit.

Αυτά τα στοιχεία ανέδειξε η δημοσκόπηση της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF που παρουσιάστηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, το 51% των Γερμανών επιθυμούν να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ το 41% θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη. Μια απλή σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση δείχνει ξεκάθαρα ότι αναστραφεί το κλίμα στη Γερμανία και από τις θετικές κρίσεις υπέρ της Ελλάδας, η κοινή γνώμη έχει περάσει στο στάδιο του αρνητισμού.

Να σημειωθεί πως στην αρχή του 2015, στην τότε δημοσκόπηση του ZDF, το 55% των Γερμανών ήθελε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και μόλις 33% επιζητούσε μια ακραία λύση εξόδου.

Καμία παραχώρηση

Ακόμη πιο ενδεικτική είναι η άποψη των Γερμανών πολιτών για τις παραχωρήσεις που πρέπει να γίνουν ή να μην γίνουν από την ΕΕ. Μόλις το 24% πιστεύει πως οι δανειστές πρέπει να προσφέρουν κάτι περισσότερο στην Αθήνα, τη στιγμή που το συντριπτικό 70% είναι εναντίον οποιασδήποτε παραχώρησης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Αριστεράς και των Πράσινων συναντά κανείς τους βασικούς υποστηρικτές των περαιτέρω παραχωρήσεων (48% και 39% αντίστοιχα), ενώ μόλις το 21% των Χριστιανοδημοκρατών και το 23% του SPD λένε «ναι». Στο ερώτημα αν υπάρξει ένα Grexit, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη Γερμανία, το 28% περιμένει μεγάλη ζημιά, ενώ το 65% δεν περιμένει κάποια σοβαρή ζημιά.

Πτώση για την Μέρκελ

Όσο για τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, αξίζει να τονιστεί πως οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζουν άνοδο μιας μονάδας (41%). Η Μέρκελ, πάντως, εμφανίζει πτώση δύο μονάδων (2,2 συγκεκριμένα) σε αντίθεση με τον Σόιμπλε που εμφανίζει άνοδο στη δημοφιλία του κατά 1,9 μονάδες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκάλοπ ZDF grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ