«Χαμένη υπόθεση η σωτηρία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

«Χαμένη υπόθεση η σωτηρία της Ελλάδας»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ στις ιστοσελίδες τους προκρίνοντας διαφορετικές λύσεις ως προς το ελληνικό πρόβλημα και την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης.

Οι Financial Times σε άρθρο τους σημειώνουν πως το μεγάλο ζήτημα που αναδεικνύεται δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας αλλά τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης.

Η σωτηρία της Ελλάδας όχι μόνο θεωρείται «χαμένη υπόθεση» αλλά επισημαίνεται πως τα αιτήματα των Ευρωπαίων αποδεικνύονται αντιπαραγωγικά αφού το ουσιώδες ζήτημα είναι η δομή του ευρωσυστήματος.

«Η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και η επίλυση του ελληνικού ζητήματος είναι εύκολο στοίχημα. Μια ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι ακόμη εφικτή εφόσον προστατευτούν οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους».

Αντίθετα το αμερικανικό CNN, σε άρθρο του με τίτλο «Πόσο θα μας κοστίσει η σωτηρία της Ελλάδας» σημειώνει πως μια χρεοκοπία θα είχε ολέθρια αποτελέσματα όχι μόνο για τις χώρες της Ευρώπης αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ζητούν μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές και θα πείσουν πως οι χώρες είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Το άρθρο καταλήγει με τη φράση «Δράστε κάνοντας κάτι μεγάλο, δράστε γρήγορα, δράστε τώρα» (Act big. Act fast. Act now).

Το βρετανικό BBC στο ρεπορτάζ του σχολίασε σκωπτικά ότι η αναβολή των αποφάσεων του Eurogroup οδήγησε σε πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γιούνκερ ότι δεν τίθεται θέμα στάσης πληρωμών ούτε εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ