CNBC: Επενδυτές εξηγούν γιατί η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει - iefimerida.gr

CNBC: Επενδυτές εξηγούν γιατί η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον επόμενο μήνα βλέπουν Αμερικανοί επενδυτές, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τις μετοχές.

«Η Ελλάδα αναμένεται να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 30 ημερών , διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί», αναφέρει ο επενδυτής Mark Grant.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Southwest Securities μίλησε στο CNBC μετά την ώθηση που πήραν οι ελληνικές τράπεζες από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Οπως αναφέρει, η Μέρκελ είπε πως η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους ότι είναι αποφασισμένη να κάνει εντατικές συζητήσεις με τους πιστωτές για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων και να αποτραπούν οι απειλητικές αθετήσεις στο τέλος του μήνα.

«Υποστηρίζω την άποψη της μειοψηφίας αλλά τι νέο υπάρχει;», είπε ο Grant.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι σαφές εάν η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της RBC Capital, Jonathan Golub, τόνισε πως «υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη» μεταξύ των επενδυτών πως η Ελλάδα θα είναι σε θέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς της χάρη στην έκτακτη χρηματοδότηση.

«Πόσο, όμως, μας νοιάζει σε αυτό το σημείο και την ώρα;», επεσήμανε ο Golub.

Με βάση την ισχυρή κίνηση της Τετάρτης στις μετοχές, η απάντηση μπορεί να είναι «όχι ιδιαίτερα».

«Κινούμαστε γύρω από ιστορικά υψηλά ... και διαμαρτυρόμαστε ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι και τόσο άσχημα για τις μετοχές», επεσήμανε.

Επιπλέον, σημείωσε πως δεν προβλέπονται πια χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, εξαιτίας τους «σοβαρού προβλήματος» με την Ελλάδα και της οδηγίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η θέση μου είναι πως ζούμε στη χώρα των θαυμάτων», αναφέρει και προσθέτει πως «σε αυτή τη χώρα όλα ελέγχονται από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου».

Ανησυχώντας για την Ελλάδα, η ΕΚΤ έστειλε το μήνυμα σε όλες τις κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη για το θέμα της ρευστότητας, με αποτέλεσμα την πώληση γερμανικών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων, η οποία ώθησε τα ποσοστά απόδοσης σε αντιστρόφως υψηλά.

Ο Grant σημείωσε επίσης ως απόδειξη του ελέγχου της κεντρικής τράπεζας την ποσοτική αγορά ομολόγων χαλάρωση της ΕΚΤ και αυτό που αποκαλεί την άρνηση της Federal Reserve να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για 4.500 τρισεκατομμύρια δολάρια τον ισολογισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ