Ντελίριο στο Χρηματιστήριο προκαλεί η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών - iefimerida.gr

Ντελίριο στο Χρηματιστήριο προκαλεί η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προαναγγελθείσα, ουσιαστικά, συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς απογειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο!

Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται εμφατικά ανοδικά και αυτή την ώρα (12:40) ενισχύεται σε ποσοστό 6,89%, ευρισκόμενος στις 813,49 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και τον κλαδικό τους δείκτη να σημειώνει άνοδο πάνω από 10%.

Μάλιστα, η εκρηκτική άνοδος προκάλεσε και ολιγόλεπτο τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου, λίγον πριν από τις 12, με τον Γενικό Δείκτη να «κολλάει» για λίγα λεπτά στις 815,26 μονάδες με άνοδο 7,12%.

Οι χθεσινές εξελίξεις μετά το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες, αλλά και η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει σημαντικά τον ELA των ελληνικών τραπεζών (κατά 2,3 δισ. ευρώ) δημιουργούν ένα απόλυτα θετικό περιβάλλον, που αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Και αυτό παρά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Standard and Poor's, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζει -και είναι λογικό αυτό- την εξέλιξη της συνεδρίασης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ