Επίθεση με μολότοφ στον ναό Αγίας Τριάδας στην Κωνσταντινούπολη από ισλαμιστή [βίντεο] - iefimerida.gr

Επίθεση με μολότοφ στον ναό Αγίας Τριάδας στην Κωνσταντινούπολη από ισλαμιστή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας προσπάθησε να πυρπολήσει τον ναό. Οι ζημιές περιορίστηκαν λόγω της γρήγορης επέμβασης των αρχών.

Ο ναός που βρίσκεται στην περιοχή Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκε σημαντικές εξωτερικές ζημιές, όταν η βόμβα μολότοφ εξερράγη έξω από την κεντρική του είσοδο. Τα εύφλεκτα υλικά που τοποθετήθηκαν κοντά στην πόρτα της εκκλησίας την τύλιξαν στις φλόγες. Ωστόσο, μετά την έγκαιρη παρέμβαση των αρχών, η φωτιά σβήστηκε πριν προλάβει να προκαλέσει εσωτερικές ζημιές στην Αγία Τριάδα.

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει «ο θεός είναι μεγάλος» και «πρέπει να εκδικηθούμε για το τζαμί Αλ Ακσα». Μετά την επίθεση, ο 25χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο δράστης έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Η αντίδραση των τοπικών αρχών ήταν άμεση, με τον δήμαρχο της Χαλκηδόνας Aykut Nuhoğlu να καταδικάζει την ενέργεια του 25χρονου, επισημαίνοντας πως στον δήμο του οι διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες ζουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ