Μοσκοβισί: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν τόνο αισιοδοξίας έδωσε ο Πιερ Μοσκοβισί για την άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Ο Επίτροπος Οικονομικών δήλωσε στο AFP ότι πιστεύει περισσότερο από ποτέ ότι είναι πιθανή μία συμφωνία «αν όλοι έχουν πολιτική βούληση». Ο Γάλλος πρόσθεσε ότι «οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Γερμανίας επιβεβαίωσε την αποψινή συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μοσκοβισί υπενθύμισε ωστόσο ότι υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της «μια διαφωνία όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται» στην πρόταση που υπέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη οι ελληνικές αρχές. Είπε μάλιστα ότι επικοινώνησε με «τον εκπρόσωπο των ελληνικών αρχών το απόγευμα (της Τρίτης) για να του αναφέρω εξ ονόματος της Επιτροπής ότι είχαμε διαφωνίες για τους προτεινόμενους δημοσιονομικούς στόχους» και κατέληξε ότι συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων MNI κάνει λόγο για συμφωνία στην οποία δουλεύουν Ελλάδα και Κομισιόν, υπό την έγκριση του Eurogroup.

Πάντως, τις πληροφορίες για σύγκλιση στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, στο 1% για φέτος, διέψευσε το Μαξίμου, με πηγές να αναφέρουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία στο ζήτημα, ενώ σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά περιμένει τα σχόλια των θεσμών στις προτάσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ