Συνεχίζεται το πόκερ: Πληροφορίες ότι η Ελλάδα υποχωρεί και στο πλεόνασμα - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το πόκερ: Πληροφορίες ότι η Ελλάδα υποχωρεί και στο πλεόνασμα

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές συνεχίζονται και η ελληνική πλευρά φαίνεται πως κάνει πίσω σε ένα ακόμη θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί και στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, μετά από το «μέτωπο» του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά φέρεται να συζητά πλέον για πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ για το 2015. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση που είχε σταλεί χθες στους δανειστές, γινόταν λόγος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75%.

Αυτή η υποχώρηση έρχεται μετά από εκείνη που φάνηκε να κάνει η Αθήνα χθες στους συντελεστές του ΦΠΑ, καθώς αυτοί διαμορφώνονταν στην πρόταση σε 6,5% για τα φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, 12% για εφημερίδες, περιοδικά, βασικά και φρέσκα τρόφιμα, τιμολόγια ρεύματος και νερού, ξενοδοχεία και εστιατόρια και 23% για όλα τα υπόλοιπα αγαθά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρωτογενές πλεόνασμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ