Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φαρμακοποιών έξω από το Υπουργείο Υγείας [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φαρμακοποιών έξω από το Υπουργείο Υγείας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φαρμακευτικοί σύλλογοι οι οποίοι αντιδρούν στις «εγκληματικές» κυβερνητικές προτάσεις για τα φάρμακα.

Όπως υποστηρίζουν, το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης προσπαθούν να μετατρέψουν σε καταναλωτικό προϊόν, αφαιρώντας το από τον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι το φαρμακείο και εντάσσοντάς το στα ράφια των πολυκαταστημάτων.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Όπως αναφέρουν, σκοπός της συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Υγείας, είναι να δείξουν ότι δεν είναι «ούτε αναλώσιμοι, ούτε δεδομένοι», αλλά «ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Κουρουμπλής: Ανεξήγητη εμμονή των δανειστών

Με δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής απέδωσε για μία ακόμη φορά στην «ανεξήγητη εμμονή» των δανειστών την προωθούμενη απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

«Είναι μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα», επανέλαβε. Υποστήριξε ακόμη πως τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία και ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών. «Το παλεύουμε και είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φαρμακοποιών έξω από το Υπουργείο Υγείας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φαρμακοποιών έξω από το Υπουργείο Υγείας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ