Σταθάκης: Η απόσταση είναι μικρή - Αποκλείεται η ρήξη - iefimerida.gr

Σταθάκης: Η απόσταση είναι μικρή - Αποκλείεται η ρήξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκλείει τη ρήξη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκφράζοντας την άποψη πως στη συμφωνία που θα επιτευχθεί θα υπάρχει αναφορά και για το χρέος.

«Η απόσταση στις διαπραγματεύσεις είναι μικρή. Κρίσιμο είναι να υπάρχει συμφωνία πακέτο που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτηςστον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο υπουργός εκτίμησε πως είναι απίθανο να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα είναι «τρομερά επιζήμιο και για τις δύο πλευρές».

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει σημαντική προσέγγιση σημειώνοντας ωστόσο που δεν γνωρίζει εάν η συμφωνία θα κλείσει άμεσα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στη συμφωνία θα υπάρξει ξεκάθαρη αναφορά και στο ελληνικό χρέος, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ ανέφερε πως υπάρχουν διαφορές οι οποίες μπορούν να γεφυρωθούν.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος απάντησε πως η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να υπάρξει συμφωνία και αυτό το συμμερίζεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ