Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβάει από το μανίκι τον Τσίπρα: Διαφωνίες για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ τραβάει από το μανίκι τον Τσίπρα: Διαφωνίες για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες, μια ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση με Ολάντ και Μέρκελ και υπό το φόντο της επιστολής των 22 βουλευτών του που ζητούσαν αυξήσεις μισθών και τη μη εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του για τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους βουλευτές του για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης που αφορούν το δημοσιονομικό και το χρέος, τονίζοντας ότι οι προτάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης είναι ουσιαστικές και μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και ζήτησε την ουσιαστική στήριξη του κόμματος στην κυβερνητική προσπάθεια.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά ανέφερε ότι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό του όπλο είναι η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Πάντως στην Πολιτική Γραμματεία υπήρξαν στελέχη που διαφώνησαν με την συμβιβαστική γραμμή της κυβέρνησης, υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει διάθεση έντιμου συμβιβασμού από την πλευρά των δανειστών και ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να μην κάνει άλλες υποχωρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό από διάφορες πλευρές υποβάλλεται το αίτημα να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Προς το παρόν το αίτημα απορρίπτεται και οι συνεδριάσεις των οργάνων μετατίθενται για αργότερα όταν θα υπάρξει συμφωνία.

Τραβούν από το μανίκι τον Τσίπρα οι βουλευτές του

Σημειώνεται ότι χθες, με επιστολή τους, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τράβηξαν από το... μανίκι τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του άμεσα νομοσχέδιο για τα εργασιακά, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Με τον τρόπο αυτό, οι εν λόγω βουλευτές άφησαν να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσουν την επερχόμενη συμφωνία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιέχει καμία από τις παραπάνω παροχές, οι οποίες αποτελούσαν και το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ