Ο Παντοάν απαντά στον Τσίπρα: Δεν κινδυνεύει η ευρωζώνη από το Grexit - iefimerida.gr

Ο Παντοάν απαντά στον Τσίπρα: Δεν κινδυνεύει η ευρωζώνη από το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαφωνία του και την... λύπη του σε σχέση με τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ο Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Στη συνέντευξή του στην Corriere della Sera, μεταξύ άλλων, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα. Σε δηλώσεις του στο CNBC όμως, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε αντίθετη άποψη, υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα της ΕΕ είναι πιο δυνατό από ότι παλιότερα.

«Λυπάμαι που ο Αλέξης Τσίπρας λέει κάτι τέτοιο. Διαφωνώ απόλυτα, έστω κι αν συμπάσχω με την ελληνική κατάσταση. Εμείς αλλάξαμε πορεία πλεύσης, κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και τα σωστά πράγματα, ελπίζω να το πράξουν όλες οι χώρες» δήλωσε με έμφαση ο Πάντοαν.

Πρόσθεσε δε πως «η Ιταλία άρχισε να γίνεται υπόδειγμα στην Ευρώπη για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε και ξεκίνησε. Η Ιταλία μπορεί να ήταν ευάλωτη πριν δυο χρόνια, σήμερα κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός συζήτησης».

Ο Παντοάν πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εγκαίρως, ενώ συμβούλευσε την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της ιταλικής κυβέρνησης, εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις για το δικό της καλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ