Λευκό, πεντανόστιμο κρέας.
Υλικά
- 2 φιλέτα ψαρονέφρι, χοιρινό
- 10-15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- Λίγο σπάγγο
- Ελάχιστο βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιτερικά: 5-6 μικρές πατατούλες
Εκτέλεση
- Ανοίγετε το ψαρονέφρι στα 2 με το μαχαίρι
- Τοποθετείτε ανάμεσα από 5 δαμάσκηνα
- Κλείνετε το ψαρονέφρι και δένετε πρόχειρα με τον σπάγγο
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο λυώνετε απαλά το βούτυρο
- Βάζετε το ψαρονέφρι να χρυσίσει
- Προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι, τον κύβο, το κρασί
- Αφήνετε σε σχετικά δυνατή φωτιά να απορροφήσει τα υλικά και τα αρώματα
- Αλάτι και πιπέρι
- Γυρίζετε και ξαναγυρίζετε το ψαρονέφρι, να πάρει ώρα, να γίνει χρυσό
- Ενα ποτήρι νερό
- Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα συνολικά
- Πάνω στη 1 ώρα βράσιμο ρίχνετε ακόμη μερικά δαμάσκηνα που σας έμειναν
- Βάζετε και τις πατατούλες
- Προσέξτε λίγο τα υγρά -Δεν πρέπει να είναι ξερό το φαγητό, ούτε μπλουμ
- Στο τέλος έχετε ένα πλήρες πιάτο, πεντανόστιμο
- Συνοδεύετε με λίγη πράσινη σαλάτα
Αντί να βάλετε πατάτες στην κατσαρόλα, μπορείτε να κάνετε έναν πουρέ γλυκοπατάτας, μια ακόμη απόλαυση!
Οταν ανοίγετε το ψαρονέφρι, θα είναι κάπως έτσι. Βάλτε όσα δαμάσκηνα θέλετε, έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο