Σκληρή κριτική Θεοδωράκη στην κυβέρνηση για τους παράτυπους μετανάστες - iefimerida.gr

Σκληρή κριτική Θεοδωράκη στην κυβέρνηση για τους παράτυπους μετανάστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά κατέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού.

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για «δραματική αύξηση παράτυπων μεταναστών στα νησιά από τις αρχές του 2015, που προσεγγίζει το 500%» και τονίζει ότι «η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, δημιουργεί ανθρωπιστικό ζήτημα ενώ παράλληλα πλήττει τον τουρισμό που αποτελεί και το οικονομικό οξυγόνο για τη χώρα.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση, αντί να ενδυναμώνει, υπονομεύει τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές, όπως την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, και ζητά να ενημερωθεί πως θα εξασφαλίσει επιπλέον υποστήριξη από την ΕΕ, ώστε να ενισχυθεί η FRONTEX και να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα των διακινητών στα τουρκικά παράλια.

Τουλάχιστον 457 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 457 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από πλωτά του Λιμενικού Σώματος, σε 12 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης, σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα περιστατικά διάσωσης έλαβαν χώρα στη Λέσβο, τη Χίο, την Κάλυμνο και την Κω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ