Φρενίτιδα έχουν πάθει η Βρετανοί με τις ελιές, τη φέτα και τα φρούτα που προέρχονται από την Ελλάδα. Αιτία είναι η ελληνικής καταγωγής σεφ Τόνια Μπράξτον.
Οπως αναφέρει στο ολοσέλιδό της αφιέρωμα η βρετανική «Daily Express», η 47χρονη Μπράξτον, γεννημένη στο Λονδίνο από Ελληνίδα μητέρα και Κύπριο πατέρα, δείχνει κατά μία δεκαετία νεότερη, το δέρμα της είναι λαμπερό και απαλό και τα μαλλιά της εξ ίσου λαμπερά, πλούσια και με απαλή υφή, επειδή ακριβώς έχει υιοθετήσει από πολύ μικρή την ελληνική μεσογειακή διατροφή.
Η κατανάλωση φέτας, ελιών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών που γεννά η ελληνική γη είναι κατά τη βρετανική εφημερίδα η αιτία της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της απώλειας των περιττών κιλών, αλλά και της διατηρήσης της νεανικότητας και της σφριγηλότατης της επιδερμίδας εξ αιτίας των πολλών αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχουν.
Η ίδια σε δηλώσεις της παρακινεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν τη δίαιτα που προτείνει με τα ελληνικής προέλευσης προϊόντα για μία εβδομάδα και θα δουν θεαματικά αποτελέσματα στη νεανικότητα του δέρματός τους. «Η διατροφή είναι το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσεις, όταν θέλεις να δείξεις νεότερη. Ο,τι βάζεις στο σώμα σου έχει πραγματικά μεγάλη σημασία» αναφέρει.
Η Τόνια η οποία ζει στο βόρειο Λονδίνο με τον αρχιτέκτονα σύζυγό της Πολ και τα τέσσερα παιδιά τους, υποστηρίζει σε δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα ότι η ίδια μεγάλωσε σε ένα σπίτι που ακολουθούσε την υγιεινη ελληνική μεσογειακή διατροφή.
«Περνούσαμε περισσότερους από τρεις μήνες κάθε χρόνο στην Ελλάδα, και όταν ήμασταν εκεί τρώγαμε λαχανικά και φρούτα εποχής, όσπρια και ελαιόλαδο.
«Κάθε φορά που πήγαινα, παρατηρούσα πόσο τέλεια ένιωθα και πόσο έλαμπε το δέρμα μου. Ετσι, με τη βοήθεια της μητέρας μου, ξεκίνησα να μαγειρεύω τα δικής μου έμπνευσης ελληνικά φαγητά» εξομολογείται.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το βιβλίο της «Eat Greek for a Week» (Φάε ελληνικά για μία εβδομάδα), το οποίο σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο πάει πολύ καλά σε πωλήσεις.
Με τον σύζυγό της Πολ
Σε παλαιότερο εξώφυλλο του βρετανικού «ΟΚ!»