H ISIS πίσω από τις επιθέσεις κατά του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία - iefimerida.gr

H ISIS πίσω από τις επιθέσεις κατά του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ευθύνες για τις βομβιστικές επιθέσεις και τον θάνατο 3 ανθρώπων και των τραυματισμό τουλάχιστον 200 επιρρίπτει ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, ο κ. Ντεμιρτάς υποστήριξε πως και η επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος και η δύο βομβαρδισμοί σε γραφεία του HDP τον Μάιο σχετίζονται με την ISIS.

«Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλιπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις», συμπλήρωσε.

Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. «Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία», ανέφερε.

Το HDP στις εκλογές της Κυριακής κατάφερε να γίνει το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες που μπήκε στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, κατακτώντας εύκολα το 10% και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μετά από 13 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ