Σαπέν: Διαπραγματεύσιμη η πρόταση των δανειστών – Η Ελλάδα να προτείνει εναλλακτική για το ΕΚΑΣ - iefimerida.gr

Σαπέν: Διαπραγματεύσιμη η πρόταση των δανειστών – Η Ελλάδα να προτείνει εναλλακτική για το ΕΚΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως διαπραγματεύσιμη και όχι τελεσίγραφο, χαρακτήρισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν την πρόταση των δανειστών προς την Αθήνα.

Μάλιστα ο Σαπέν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση για την μείωση του ΕΚΑΣ και υποστήριξε ότι τα ελληνικά επιχειρήματα δεν στερούνται νομιμότητος.

«Η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Οπως είπε στο πρακτορείο Reuters «η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά». Πρόσθεσε δε πως «κανείς δεν είπε ποτέ- ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες της ευρωζώνης- ότι επρόκειτο για μία πρόταση take it or leave it, ότι επρόκειτο για ένα τελεσίγραφο».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις το θέμα των συντάξεων, εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δε στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν ΕΚΑΣ πρόταση δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ