Politico: Ο Τσίπρας χάνει ακόμη και τον Γιούνκερ - iefimerida.gr

Politico: Ο Τσίπρας χάνει ακόμη και τον Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ισχυρή μομφή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Το Politico, αναφέρει πως ο Τσίπρας κινδυνεύει να χάσει τώρα και τη «γραμμή ζωής» που του πρόσφερε μέχρι πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο Γιούνκερ ήταν σαφώς εκνευρισμένος όταν μίλησε στους δημοσιογράφους κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G7 και αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να τάσσεται εναντίον του Grexit, είπε πως δεν μπορεί να τραβήξει ''κουνέλι από το καπέλο'' για να το αποφύγει», αναφέρει το άρθρο.

Τι σημαίνει η αλλαγή Γιούνκερ

Σύμφωνα με την ανάλυση του Politico, το σκληρό ύφος του Γιούνκερ σηματοδοτεί την έντονη αποχώρησή του από τη συμφιλιωτική προσέγγιση που είχε κατά το παρελθόν προς την Ελλάδα και στέλνει σήμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να χάσει το μοναδικό σύμμαχο που έχει αυτή τη στιγμή και ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τους πιστωτές.

Οι ελάχιστοι κανόνες

Ο Γιούνκερ ανέφερε στους δημοσιογράφους πως περιμένει ακόμη την πρόταση της ελληνικής πλευράς που του είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας, κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έγινε. Τα όσα είπε από τη Γερμανία ο Γιούνκερ, ήρθαν ως απάντηση της καυστικής ομιλίας Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν δίστασε να δηλώσει απογοητευμένος από τη συγκεκριμένη ομιλία του πρωθυπουργού. Για να συμπληρώσει πως «ήταν και είναι φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί η φιλία πρέπει κανείς να ακολουθεί ορισμένους ελάχιστους κανόνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ