«Δεν είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης» - iefimerida.gr

«Δεν είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παρουσιάσει αποτελέσματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ φιλόδοξος, καθώς μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης των δύο τελευταίων ετών είναι πολύ ισχυρή, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά δεν είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα, η οποία έχει τη δυνατότητα να πάει μπροστά παρά τη βαθιά ύφεση 12% του ΑΕΠ την τελευταία τριετία, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ