Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν θα είναι κεντρικό θέμα στη σύνοδο του G7 - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν θα είναι κεντρικό θέμα στη σύνοδο του G7

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ημέρα πριν από τη σύνοδο G7 στη Γερμανία η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας στην Deutsche Welle τόνισε ότι αν και θα συζητηθεί η κατάσταση της οικονομίας εντός και εκτός ευρωζώνης, το το ελληνικό ζήτημα δεν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα μπορέσουμε να παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Και μετά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα. Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα, αλλά απλώς θα κάνουμε αναφορά για το που βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία»

Σχετικά με τη σημασία της συνόδου επισημαίνει: «Καταρχάς είναι πρωτεύον για μένα το γεγονός ότι οι επτά επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων συζητούν για σημαντικά θέματα. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων είναι απλά πάρα πολύ σημαντική, ώστε να γνωρίζουμε για το διάστημα όλου του έτους πως σκέπτεται ο καθένας αναφορικά με βασικά ζητήματα, που υπάρχουν διαφορές και που υπάρχουν κοινά σημεία».

Επιπλέον τόνισε την αναγκαιότητα να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα αντιμετώπισης επιδημιών και πανδημιών, αναφέροντας ως παράδειγμα το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Πάντως, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ατζέντα του G7 θα παίξουν και ζητήματα οικονομίας, ελεύθερου εμπορίου και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ δηλώσεις G7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ