Ξέπλυμα χρήματος μαμούθ ερευνά η Deutsche Bank -Υψους 6 δισ. από Ρώσους πελάτες της - iefimerida.gr

Ξέπλυμα χρήματος μαμούθ ερευνά η Deutsche Bank -Υψους 6 δισ. από Ρώσους πελάτες της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο της Deutsche Bank έχει μπει η δραστηριότητα Ρώσων πελατών της, για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, με κινήσεις 6 δισ. δολαρίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προσέγγισε την Deutsche Bank τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας της να ελέγξει τη δράση κάποιων πελατών της, όπως αποκάλυψε στο Bloomberg άτομο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Η γερμανική τράπεζα αναλύει τώρα τα δεδομένα από το 2011 έως τις αρχές του 2015, ενώ έχει ενημερώσει για αυτό την ΕΚΤ αλλά και τις ανώτατες οικονομικές αρχές σε Βερολίνο και Λονδίνο. «Είμαστε αποφασισμένοι να μετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ύποπτων δραστηριοτήτων και λαμβάνουμε δράση όπου βρίσκουμε αποδείξεις κακοδιαχείρισης», ανέφερε ανακοίνωση της Deutsche Bank, που παραδέχθηκε ότι κάνει εσωτερική έρευνα.

Οι εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνουν αγορές μετοχών από Ρώσους πελάτες σε ρούβλια, μέσω της γερμανικής τράπεζας και ταυτόχρονες συναλλαγές μέσω Λονδίνου, όπου η τράπεζα αγόρασε τις ίδιες κινητές αξίες για παρόμοια ποσά σε δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Deutsche Bank διερευνά το αν οι κινήσεις αυτές επέτρεψαν σε Ρώσους πελάτες να μεταφέρουν κεφάλαια εκτός χώρας, χωρίς να έχουν ενημερώσει τις αρχές όπως όφειλαν. Παράλληλα, εξετάζεται το αν υπήρχε εμπλοκή υπαλλήλων της τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξέπλυμα χρήματος Deutsche Bank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ