Ρήγμα στη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε; Δεν ήξερε για την πενταμερή ο ΥΠΟΙΚ -«Ηταν ένα σόλο νούμερο της κυρίας» - iefimerida.gr

Ρήγμα στη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε; Δεν ήξερε για την πενταμερή ο ΥΠΟΙΚ -«Ηταν ένα σόλο νούμερο της κυρίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέρκελ και Σόιμπλε είναι χρόνια στενοί συνεργάτες, ωστόσο, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, υπάρχει πλέον βαθύ ρήγμα στη σχέση τους.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από το δημοσιεύμα της Bild που ανέφερε σε τίτλο της «Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της;».

Στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι τη Δευτέρα το βράδυ η καγκελάριος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του οικονομικού της επιτελείου, χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μάλιστα, η Bild ανέφερε ότι ο Σόιμπλε είχε ενημερωθεί όχι από τη Μέρκελ, αλλά από την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ρήγμα στη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε; Δεν ήξερε για την πενταμερή ο ΥΠΟΙΚ -«Ηταν ένα σόλο νούμερο της κυρίας» | iefimerida.gr 0

Συνεργάτης του Γερμανού ΥΠΟΙΚ υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε για τη Μέρκελ «ήταν ένα σόλο νούμερο από την κυρία», ενώ η Bild προχωρά το θέμα ακόμη και σε παραίτηση Σόιμπλε, καθώς είναι αρκετά δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς της.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν προχωρά σε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του» ανέφερε στην Bild πολιτικός του CSU.

Γερμανική κυβέρνηση: Ανοησίες της Bild

Πηγές της καγκελαρίας απορρίπτουν ότι υπάρχει ρήξη ανάμεσα στην Μέρκελ και τον υπουργό της για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει για το θέμα της Ελλάδας ρήξη μεταξύ των δύο» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, κάτι που όπως αναφέρει το πρακτορείο επανέλαβαν και άλλες πηγές. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν «ανοησίες» τα όσα γράφονται στο δημοσίευμα της Bild.

FAZ: Κίνηση τακτικής όπως και η Ελλάδα;

Βέβαια, αυτό που εμφανίζεται ως διαφωνία, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να αποτελεί κίνηση τακτικής, όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Συγκεκριμένα, η FAZ τονίζει ότι ο Σόιμπλε θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του «κακού μπάτσου», επιδιώκοντας ανοιχτά την αντιπαράθεση και παίζοντας το χαρτί του Grexit, την ώρα που η Μέρκελ δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να υπάρξει συμφωνία. Κάτι που αντίστοιχα αναφέρουν και για την Ελλάδα με τον κακό Βαρουφάκη και τον καλό Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Σόιμπλε Γερμανία παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ