Πέθανε τρεις μέρες πριν πάρει το Νόμπελ Ιατρικής - iefimerida.gr

Πέθανε τρεις μέρες πριν πάρει το Νόμπελ Ιατρικής

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ο οποίος κέρδισε το φετινό Νόμπελ Ιατρικής, από κοινού με τον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον Γάλλο Ζιλ Οφμάν, πέθανε τρεις ημέρες πριν την ανακοίνωση της βράβευσής του, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Πανεπιστήμιο Ρόκφελερ στο οποίο εργαζόταν και από την Επιτροπή απονομής των Νόμπελ. Το αξιοσημείωτο δε είναι ότι η Επιτροπή των Νόμπελ αγνοούσε την είδηση του θανάτου του!

Η Επιτροπή με ανακοίνωση της τονίζει κατηγορηματικά: «Μόλις μάθαμε την είδηση αυτή. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας που δεν είχε τη χαρά. Δεν θα ορίσουμε κάποιον άλλον νικητή, αυτή είναι η απόφασή μας» και συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το πως θα γίνει "πρακτικά" η απονομή του Νόμπελ.

Η αναγγελία θανάτου του Στάινμαν

«Ο Στάινμαν πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, προσθέτοντας ότι ο 68χρονος ερευνητής υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η αξιωματούχος της Επιτροπής απονομής των Νόμπελ Άνα Ντουμάνσκι επιβεβαίωσε την είδηση αυτή: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο καθηγητής Στάινμαν έχει πεθάνει».

Ο Στάινμαν «είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας πριν από τέσσερα χρόνια», προσθέτει το πανεπιστήμιο στην ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι η ζωή του είχε παραταθεί χάρη σε μια θεραπεία που είχε βρει ο ίδιος.

Οι συγγενείς του θα αποφασίσουν πού θα διατεθεί το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το Νόμπελ

Το ίδρυμα Νόμπελ ανακοίνωσε, σήμερα στη Στοκχόλμη, ότι το χρηματικό έπαθλο, που συνοδεύει το φετινό Βραβείο Νόμπελ για την Ιατρική θα «ενσωματωθεί» στη διαθήκη που καταλείπει ο μόλις προ ημερών αποθανών τιμηθείς με το Βραβείο, ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν.

«Τα χρήματα θα ενσωματωθούν στη διαθήκη» του αμερικανού επιστήμονα, που απεβίωσε (από καρκίνο), ανακοίνωσε η κα Άννα Ποντίκη, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νόμπελ. «Θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, υπέρ ενός σκοπού, που οι συγγενείς του Στάινμαν οι ίδιοι θα επιλέξουν» ανέφερε.

Το ίδρυμα Νόμπελ --παρά τη ρητή καταστατική απαγόρευση απονομής του Βραβείου σε μη ζων διακεκριμένο μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας-- βεβαίωσε σήμερα ότι ο Ραλφ Στάινμαν θα τιμηθεί, φέτος, με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, για τις εξαιρετικής σημασίας εργασίες του για την κατανόηση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ