CNBC: Ο Τσίπρας παλεύει με τη φωτιά στο κόμμα του και στο εξωτερικό - iefimerida.gr

CNBC: Ο Τσίπρας παλεύει με τη φωτιά στο κόμμα του και στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές αν οι δανειστές επιμείνουν στις προτάσεις τους, έχει κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Το CNBC κάνει λόγο για πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματός του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την άλλη που έρχεται από το εξωτερικό. Αναφέρει, δε, πως ο κ. Στρατούλης δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρείται μέλος του ακραίου αριστερού φάσματος και επί του παρόντος δεν είναι ευκρινές αν η άποχή του απηχεί και τη γενικότερη άποψη εντός του κόμματος. Ωστόσο, με όσα είπε αποκάλυψε την αυξανόμενη οργή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διεξάγεται η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων.

Το δίλημμα του Τσίπρα

Παράλληλα, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δείχνει πως το 45% των Ελλήνων ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές. Στην πραγματικότητα, και αυτή η δημοσκόπηση ανέδειξε το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας: να έρθει σε κόντρα με τους ψηφοφόρους του ή με τους δανειστές;

Το άρθρο σημειώνει πως μέσα σε λίγες 24ωρα περάσαμε από την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία, σε μια ανταλλαγή προτάσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της όπου ο ένας δεν δέχεται τις προτάσεις του άλλου. Την ίδια στιγμή, Έλληνας πρωθυπουργός θα κληθεί να εξηγήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τι ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ημέρα που δεν προχώρησε σε πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Ζήτημα αξιοπιστίας

Ο Νιλ Ντουέιν, επικεφαλής επενδύσεων της Allianz Global Inbestors, αναφέρει στο CNBC ότι οι δανειστές θέλουν να λάβουν μια διαβεβαίωση από την Αθήνα ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις πριν λάβουν την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος. «Από τη μια μεριά είναι οι Αμερικανοί -μέσω του ΔΝΤ- που είναι απελπισμένοι με την υπόθεση και από την άλλη υπάρχουν οι Ευρωπαίοι δανειστές που θέλουν να δώσουν χρήματα σε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύονται. Η Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αξιοπιστίας. Αν δώσει κανείς χρήματα στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τίποτα, σε θετική κατεύθυνση, για εκείνη. Κανένας δεν αισθάνεται σίγουρος με την αξιοπιστία της Ελλάδας».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ