Γιατί αυτός ο άγνωστος Γάλλος πολιτικός μπήκε στη μαύρη λίστα των Ρώσων - iefimerida.gr

Γιατί αυτός ο άγνωστος Γάλλος πολιτικός μπήκε στη μαύρη λίστα των Ρώσων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί αυτός; Οταν το έμαθε πριν από λίγες ημέρες ότι βρισκόταν στη λίστα με τις 89 ευρωπαϊκές προσωπικότητες που απαγορεύεται η είσοδός τους σε ρωσικό έδαφος, ο Μπρούνο Λερού το βρήκε «περίεργο».


Είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλιστικού κόμματος στη Βουλή. Δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριος στη διπλωματική σκηνή και δεν έχει ποτέ αναμιχθεί στον φάκελο της Ουκρανίας. Ο μόνος πιθανός λόγος που μπήκε στη μαύρη λίστα μπορεί να είναι ότι υπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους σοσιαλιστές βουλευτές για τη δημιουργία μιας Ερευνητικής επιτροπής στη γαλλική βουλή για τα ρωσικά δάνεια προς το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο. Και ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας είχε υπογράψει πρώτος.
«Δεν είναι προσωπική μου υπόθεση, είναι πολιτική» δήλωσε ο ίδιος σε γαλλικό ραδιόφωνο. Οπως λέει δεν του κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη ότι οι Ρώσοι τον έβαλαν σε μαύρη λίστα.

Γιατί αυτός ο άγνωστος Γάλλος πολιτικός μπήκε στη μαύρη λίστα των Ρώσων  | iefimerida.gr 0


«Βρέθηκα στη λίστα τη στιγμή που καταθέσαμε πρόταση για τη δημιουργία επιτροπής που θα ερευνήσει τις χρηματικές διασυνδέσεις του Εθνικού Μετώπου με τη Ρωσία. Συνέπεσε αυτή η μαύρη λίστα με το ταξίδι της Μαρίν Λεπέν στη Μόσχα» αναφέρει ο Λερού, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ.
Ο γραμματέας του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς σε γραπτή δήλωσή του ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός:
«Αυτή η μαύρη λίστα στην οποία βρίσκεται και ο Μπρούνο Λερού δεν αποτελεί τιμή για την ρωσική διπλωματία. Ο κύριος Πούτιν δεν μπορεί να αφήνει τους τραπεζίτες να χρηματοδοτούν το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και να προσπαθεί να φοβίσει τους δημοκράτες», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπρούνο Λερού μαύρη λίστα Ρώσοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ