Για την Bild ο κυρίαρχος φόβος δεν είναι αν θα αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά αν η Ευρώπη θα παραμείνει η μοναδική που θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για χάρη της Ελλάδας.
Μετά τις πολύωρες διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό και η όποια λύση αναβλήθηκε. Μπορεί προς τα έξω να βγαίνει μια αίσθηση αισιοδοξίας ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία, ωστόσο το άρθρο της Bild σημειώνει ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να μετέχει ενεργά σε μια τρίτη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Λόγω των σκληρών κανόνων που έχει όταν δανείζει, μένει μόνη της η Ευρώπη να πληρώσει για την Ελλάδα. Εδώ και κάποιους μήνες οι ριζοσπάστες της ελληνικής κυβέρνησης λένε διάφορα εναντίον του ΔΝΤ. Ακόμη και ο Γιούνκερ άλλαξε θέση και άποψη. Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση. Δεν μπορεί να δώσει χρήματα σε μια χώρα που δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνη της το χρέος της. Η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η Λαγκάρντ έχει προειδοποιήσει πως ''το ΔΝΤ έχει κανόνες και αρχές'' για να πει στο τέλος ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα είναι αυτά που πρέπει να αναλάβουν», γράφει το άρθρο και συνεχίζει:
«Με ξεκάθαρη γλώσσα: θα πρέπει να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά την Ελλάδα στα κρατικά ταμεία μας. Ίσως και με ένα κούρεμα. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία και άλλα κράτη της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποχαιρετήσουν ένα μέρος των δανείων που έχουν δώσει ήδη στην Ελλάδα. Το CDU υπάρχει, ήδη, έντονος προβληματισμός ότι χωρίς το ΔΝΤ, η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας θα ελαττωθεί. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, Herbert Reul αναφέρει πως μόνο αν παραμείνει το ΔΝΤ θα γίνει απαιτητό ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα, έτσι ώστε να μειώνει το βουνό του χρέους της».
Επίμονη η Μέρκελ
Σε άλλο άρθρο της, η Bild αναφέρει πως η Μέρκελ παραμένει επίμονη – θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τρόπο. «Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν εμφανίζεται συχνά ευάλωτη. Όμως, αλίμονο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Την Τετάρτη μίλησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα για να του πει ότι η Ευρώπη κατεβάζει τις απαιτήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η Μέρκελ δεν θέλει επί των ημερών της να διαλυθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα το οποίο έχτισε ο Χέλμουτ Κολ μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες».