«Θα πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ;» - Βαρουφάκης: Αυτή η ερώτηση δεν είναι ενδιαφέρουσα [βίντεο] - iefimerida.gr

«Θα πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ;» - Βαρουφάκης: Αυτή η ερώτηση δεν είναι ενδιαφέρουσα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο απάντησε ο Γιάνη Βαρουφάκης σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ την Παρασκευή.

Ο υπουργός Οικονομικών, μίλησε στο γαλλικό κανάλι Canal+, και στην ερώτηση «Θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ» απάντησε «Αυτή δεν είναι ενδιαφέρουσα ερώτηση».

«Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της; Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6.5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους.

Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει και πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη της. Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Πάντως ο κ. Βαρουφάκης άφησε και αιχμές κατά της γαλλικής κυβέρνησης σημειώνοντας «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης ΔΝΤ δόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ