Θρίαμβος Τζόκοβιτς - Νίκησε 3-0 σετ τον Ναδάλ και προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros - iefimerida.gr

Θρίαμβος Τζόκοβιτς - Νίκησε 3-0 σετ τον Ναδάλ και προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ. Από την στιγμή που κατάφερε να επικρατήσει σε αυτό 7-5, τα υπόλοιπα ήταν απλά ιστορία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros νικώντας 3-0 σετ τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυνατά και με το «καλημέρα» πέτυχε break στον Ισπανό, ο οποίος όμως αντέδρασε και μετά το 4-2 απάντησε φτάνοντας στο 4-4. Στο καθοριστικό σημείο του πρώτου σετ, ο Σέρβος είχε απαντήσεις και κατάφερε με δεύτερο break να... γλιτώσει το θρίλερ φτάνοντας στο 1-0 με 7-5.

Ο «Νόλε» εμφανίστηκε ακόμη πιο αποφασισμένος στο 2ο σετ. Έχοντας εκπληκτικά ποσοστά στο σερβίς του, κατάφερε να πάρει γρήγορα προβάδισμα και να μην επιτρέψει στον Ισπανό να ξαναμπει στο παιχνίδι. Σέρβιρε με 76% επιτυχία στα πρώτα του σερβίας και με το εξαιρετικό 60% στις δεύτερες προσπάθειες, την ώρα που το ποσοστό του Ναδάλ στη συγκεκριμένη κατηγορία έφτασε μετά βίας το 38%. Το 6-3 επιβεβαίωσε όχι μόνο το 2-0 στα σετ αλλά και το γεγονός ότι η μέρα ήταν απόλυτα υπέρ του Τζόκοβιτς, ο οποίος στο 3ο και τελευταίο σετ είδε τον Ναδάλ να παρατά από νωρίς τη μάχη. Το 6-1 άλλωστε το μαρτυρά αδιαπραγμάτευτα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων οι δύο σε τελικούς. Ο «Βασιλιάς» του χώματος γνώρισε μόλις της 2η ήττα του στο Roland Garros ενώ πλέον ο «Νόλε» έχει τη χρυσή ευκαιρία να γίνει ο 8ος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που θα έχει στην κατοχή και τα τέσσερα Majors.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νόβακ Τζόκοβιτς Ράφαελ Ναδάλ roland garros
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ