Μαθηματικά και Φυσική «τσεκουρώνουν» τις βάσεις -Πόσο και πού θα πέσουν - iefimerida.gr

Μαθηματικά και Φυσική «τσεκουρώνουν» τις βάσεις -Πόσο και πού θα πέσουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατακρήμνιση των βάσεων αναμένεται στο 2ο και 4ο πεδίο λόγω του υψηλού πήχη δυσκολίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης.

Συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις που αναμένονται στα «θετικά» μαθήματα θα παρασύρουν προς τα κάτω τις σχολές των ιατρικών και παραϊατρικών επιστημών αλλά και τα Οικονομικά.

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων έπεσε χθες με το μάθημα επιλογής των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», με χαμόγελα για τους μαθητές που επιθυμούν την εισαγωγή τους στις Οικονομικές Σχολές. Δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο όμως για τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου οι υποψήφιοι τα «είδαν όλα» σε Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αν και τα γραπτά των εξετάσεων ακόμα βρίσκονται υπό βαθμολόγηση και οι διαρροές από τα βαθμολογικά κέντρα δεν αφορούν μεγάλο ποσοστό ώστε να διαμορφωθεί άποψη, οι επιδόσεις των μαθητών στα καίρια μαθήματα, που έχουν και συντελεστή βαρύτητας φαίνεται ότι θα είναι χαμηλότερες από πέρσι.

Μεγάλοι χαμένοι φέτος είναι για ακόμη μια φορά οι υποψήφιοι της Θετικής συμπαρασύροντας και όσους βρίσκονται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, καθώς μοιράζονται τα «βαριά» μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν πρώτη επιλογή χιλιάδων υποψηφίων θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ φλέρταραν με τα 19.000 μόρια, βαθμοί που σημειώνονται συνήθως μόνο στις Ιατρικές σχολές, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.

«Δεν υπήρχε σε όλα τα θέματα η ίδια δυσκολία. Για παράδειγμα στη Θεωρητική, οι υποψήφιοι μπόρεσαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος των Αρχαίων από τις επιδόσεις τους στην Ιστορία. Αντίθετα, τα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά», σχολιάζει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Μπάμπης Νικολάου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής και συνεχίζει: «κάποια θέματα δυσκόλεψαν ακόμα και τους καθηγητές να τα λύσουν εντός του προβλεπόμενου χρόνου». Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, η πτώση στα μόρια διαφοροποιείται ανά πεδίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανελλαδικές 2024 βάσεις Σχολές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ