Wall Street Journal: Οι δανειστές γράφουν την πρότασή τους για συμφωνία - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Οι δανειστές γράφουν την πρότασή τους για συμφωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι πιστωτές της Ελλάδας έφτασαν σε συμφωνία αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας που θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις», γράφει η Wall Street Journal.

«Αξιωματούχοι από την πλευρά των ευρωπαϊκών οργάνων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσαν το πρωί της Τρίτης το προσχέδιο μιας συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει τη βοήθεια για την Ελλάδα, αφότου οι ηγέτες-κλειδιά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ συναντήθηκαν στο Βερολίνο αργά τη Δευτέρα προκειμένου να ξεπεράσουν τις διαφορές, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών» γράφει ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Μάρκους Γουόκερ, επικαλούμενος τα λεγόμενα των δύο αξιωματούχων τους οποίους δεν κατονομάζει.

Στο άρθρο του στη Wall Street Journal τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα για να προχωρήσει σε σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ έχει μαλακώσει την επιμονή του (που ήθελε) την Ευρώπη να προσφέρει ρητές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

Βέβαια, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση του χρέους.

Επίσης, δεν αναφέρει πως το προσχέδιο αυτό δεν είναι ένα τελεσίγραφο τύπου «take it or leave it», αλλά ουσιαστικά αφήνει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα αντιμετωπίσει δυσκολία στην Ελλάδα για να περάσει μια «σκληρή συμφωνία», σχολιάζοντας πως «τον Αλέξη Τσίπρα τον περιμένουν δύσκολες ώρες».

Wall Street Journal: Οι δανειστές γράφουν την πρότασή τους για συμφωνία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ