Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή του Μίκαελ Εσιέν δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγαλωμένος σ' ένα απομακρυσμένο μέρος της Γκάνας όπου τα απολύτως απαραίτητα ήταν ταυτόχρονα και δυσεύρετα, άρχισε να κλωτσάει μια μπάλα που του έκανε δώρο η μητέρα του σε ηλικία 8 ετών. Κάπου άρχισε να ξετυλίγεται το ταλέντο ενός χαρισματικού ταλέντου που με τη βοήθεια της τύχης κατέκτησε την Ευρώπη!

Ο Εσιέν μεγάλωσε σε μια οικογένεια με τέσσερις μεγαλύτερες αδερφές. Ηταν ο βενιαμίν έχοντας χάσει και τον αδερφό του, τον οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει ποτέ αφού σε ηλικία 15 ετών ο Αλεξ Ακον Εσιέν σκοτώθηκε προσπαθώντας να βγάλει νερό από ένα πηγάδι για να το μεταφέρει στο σπίτι του. Ο πατέρας του, ήταν παντρεμένος με άλλες τρεις γυναίκες με αποτέλεσμα η μητέρα του μια μέρα να πάρει τα παιδιά και να φύγει από το σπίτι. Αυτό ήταν. Ο Μίκαελ Εσιέν θα ξεκινούσε μια ζωή από μικρή ηλικία προσπαθώντας να προστατέψει τέσσερις αδερφές και μια μητέρα.

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος άνηκε φυσικά στη μητέρα του, η οποία φρόντισε να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της. Για το λόγο αυτό, όταν ο Εσιέν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Μπαστιά, το πρώτο που έκανε δεν ήταν ούτε να αγοράσει αυτοκίνητο αλλά ούτε μια πανάκριβη και επώνυμη βαλίτσα. Ετρεξε πίσω στην Γκάνα, αγόρασε ένα καινούριο σπίτι στη μητέρα του και της προσέφερε όλα τα αγαθά που χρειαζόταν ώστε να σταματήσει να δουλεύει και να ταλαιπωρεί το καταπονημένο της κορμί. Η μητέρα του ήταν και ο λόγος για τον οποίο μετέπειτα ο Εσιέν δημιούργησε ένα ίδρυμα, το οποίο φροντίζει εκτός από μικρά παιδιά και ανύπαντρες κακοποιημένες μητέρες.

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η πρώτη χρονιά στην Μπαστιά δεν ήταν εύκολη. Οι μοναδικές παραστάσεις που είχε άλλωστε από ποδόσφαιρο ήταν από το Παγκόσμιο Νέων το 1999, στο οποίο είχε κάνει αισθητή την παρουσία του αναγκάζοντας όλους τους μάνατζερ να πέσουν πάνω του. Τον έπεισε τελικά ο Γάλλος Φαμπιάν Πιβετό, ο οποίος έχοντας παίξει ποδόσφαιρο στους Κορσικανούς, δεν δυσκολεύτηκε να τους πείσει για την αξία του νεαρού Εσιέν. Ο Γκανέζος παίζει όλες τις θέσεις εκτός από αυτή του αμυντικού χαφ όταν κατά τη διάρκεια της 2ης σεζόν του στο γαλλικό σύλλογο, χρησιμοποιείται λόγω απουσιών της Μπαστιά ως εξάρι σε ένα παιχνίδι για το Λιγκ Καπ. Τέλος.

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Από εκείνο το σημείο και μετά πετάει και πραγματοποιεί 31 εμφανίσεις, σκοράροντας έξι φορές. Οι Γάλλοι τον αποθεώνουν και η Λιόν δαπανά 8 εκ. Ευρώ για να τον αποκτήσει. Μαζί με τον Μαχαμαντού Ντιαρά θα συνθέσει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στη μεσαία γραμμή της ομάδας και τη 2η χρονιά του στο «Ζερλάν» σαρώνει τα πάντα. Εκεί εμφανίζεται ο μετέπειτα «πατέρας» του, Ζοσέ Μουρίνιο.

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Πορτογάλος ρίχνει 30 εκ. Ευρώ στα πόδια του προέδρου της Λιόν Ζαν-Μισέλ Ολάς και τον παίρνει στο Λονδίνο. Τον εκτινάσει σαν ποδοσφαιριστή και ο Εσιέν κατακτά πρωταθλήματα, Κύπελλα, Λιγκ Καπ και Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι. Πάνω απ' όλα όμως βρίσκει στον Μουρίνιο τη στοργή του πατέρα που τόσο του έλειψε. Οταν το καλοκαίρι του 2012 ο Πορτογάλος θα τον πάρει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Εσιέν στη συνέντευξη Τύπου δεν σταμάτησε να τον αποκαλεί «daddy». «Ο daddy με ξέρει πολύ καλά, με έφερε στην Τσέλσι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν στο ξενοδοχείο, ο daddy μού τηλεφώνησε και είπε πως με ήθελε πολύ στη Ρεάλ. Δεν του λέω ποτέ όχι, γιατί αυτός με είχε πάρει στην Τσέλσι. Ο daddy ξέρει πως μπορώ να παίξω παντού, εκτός από τερματοφύλακας», ήταν κάποια απ' τα λόγια του τότε... Δυο χρόνια μετά, ο Μουρίνιο σε μια συνέντευξή του, ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο σε ποιον ποδοσφαιριστή θα εμπιστευόταν τα παιδιά του και η απάντησή του αμέσως ήταν «Στον Εσιέν φυσικά».

Μίκαελ Εσιέν - Η σκληρή ζωή στην Γκάνα, η λατρεία για τη μητέρα του και ο «μπαμπάς» Μουρίνιο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο «βίσωνας» όπως είναι το παρατσούκλι του εξαιτίας του δυναμικού παιχνιδιού του δεν αποτέλεσε πρώτο βιολί στη Ρεάλ αλλά αυτό δεν τον πείραξε καθόλου. Το ίδιο συνέβη και στη Μίλαν, μέχρι που τελικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα για να γίνει ο πρωταγωνιστής στην προσπάθεια επιστροφής του συλλόγου στους τίτλους. Η καρδιά του και η ψυχή του αντέχουν. Αυτό αρκεί για τον Εσιέν να δοκιμάσει με την εμπειρία του να επαναφέρει ένα σύλλογο στην πρωτιά. Οπως είπε άλλωστε και ο Μουρίνιο «είναι πάντα υπεύθυνος για όλα και για όλους» οπότε ο Εσιέν δεν θα μπορούσε να πει «όχι» σε αυτή τη νέα πρόκληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μικαελ εσιεν Ζωή Ζοσέ Μουρίνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ