Η Goldman Sachs βλέπει εκλογές ή δημοψήφισμα -Δεν αποκλείει τη χρεοκοπία - iefimerida.gr

Η Goldman Sachs βλέπει εκλογές ή δημοψήφισμα -Δεν αποκλείει τη χρεοκοπία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογές, δημοψήφισμα, κεφαλαιακούς ελέγχους ή ακόμη και πτώχευση βλέπει η Goldman Sachs για την Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, αν και το βασικό σενάριο παραμένει ο συμβιβασμός, η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί. Μάλιστα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι είναι πιθανόν να χρειασθεί μια τεχνική πτώχευση ή ακόμη και κεφαλαιακοί έλεγχοι προκειμένου να επέλθει συμφωνία. Σημειώνει, όμως, ότι αυτό ίσως και να είναι «απαραίτητο» για να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Επίσης, στην ανάλυση σημειώνεται πως οι πιστωτές δεν μπορούν να υποχωρήσουν από τρεις βασικές αρχές: α) η διατήρηση του ευρώ απαιτεί περαιτέρω οικονομική προσαρμογή από την Ελλάδα, β) στο βαθμό που απαιτείται νέα οικονομική στήριξη, αυτή θα συνοδεύεται από όρους, γ) προκειμένου να εξετάζεται η τήρηση των όρων, ο εξωτερικός έλεγχος θα είναι απαραίτητος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Goldman Sachs Εκλογές Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ