Ισπανός υπουργός Αμυνας: Το Grexit δεν θα πυροδοτήσει κύμα εξόδου από την ΕΕ - iefimerida.gr

Ισπανός υπουργός Αμυνας: Το Grexit δεν θα πυροδοτήσει κύμα εξόδου από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα προκαλέσει κύμα εξόδου από την ΕΕ, θα ρίξει ωστόσο μια σκιά πάνω από το οικονομικό μέλλον της ζώνης του ευρώ, υποστηρίζει μιλώντας στο CNBC, ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Pedro Morenés.

«Η ζωή εκτός ΕΕ είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι εντός ΕΕ», σημειώνει ο ίδιος και καλεί την Ελλάδα να καταβάλει «κάθε απαραίτητη προσπάθεια» για να παραμείνει εντός ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι άλλες χώρες που έχουν βαρύ χρέος, έχουν επωφεληθεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΔΝΤ.

«Η άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει προσπάθειες να συνεχίσει να είναι στην ΕΕ» δήλωσε και συνέχισε: «Οι προσπάθειες που απαιτούμε να κάνει η Ελλάδα, τις έχουμε κάνει οι ίδιοι, όπως και οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί. Είναι κάτι καλό για την Ελλάδα πρώτα απ' όλα, αλλά και για την ΕΕ συνολικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pedro Morenés grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ