Telegraph: Ο Τσίπρας απειλεί να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκή κρίση - iefimerida.gr

Telegraph: Ο Τσίπρας απειλεί να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκή κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde σχολιάζει η βρετανική Telegraph μεταφράζοντάς το ως μία «προειδοποίηση πυροδότησης πανευρωπαϊκής κρίσης» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που πιεστεί περισσότερο από τους Ευρωπαίους δανειστές.

«Γράφοντας στη Le Monde με έναν τόνο άγριας ανυπακοής μετά το αδιέξοδο του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι οι κυρίαρχοι παίχτες της Ευρωζώνης προχωρούν "στην απόλυτη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη"» γράφει ο αρθρογράφος της Telegraph που συνεχίζει με ένα απόσπασμα του άρθρου του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde στο οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι «για όσες χώρες αρνούνται να υποκύψουν στην νέα εξουσία η λύση θα είναι απλή: Σκληρή τιμωρία».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε αυτά τα αιτήματα και αντίθετα θα αναλάβει δράση για «να μεταβάλει πλήρως τις οικονομικές και πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη Δύση» τονίζει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, στο οποίο ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει το πρόσφατο κείμενο του Έλληνα πρωθυπουργού ως «μία μεταμφιεσμένη προειδοποίηση» ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να παραβλέψει τα 330 δισ. ευρώ του χρέους της και να χρεοκοπήσει, παρά να παραβιάσει τις δικές της κόκκινες γραμμές.

Τα χρέη, εξηγεί η Telegraph, είναι ως επί το πλείστον προς τους Ευρωπαίους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κατάσταση όμως, τονίζει, κατέστη κρίσιμη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας όταν οι καταθέτες απέσυραν 800 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο μέρες, αυξάνοντας έτσι τους φόβους ενός επικείμενου ελέγχου κεφαλαιακής κίνησης.

«Η επιλογή των λέξεων από τον Αλέξη Τσίπρα υπονοούν ότι η Ελλάδα μπορεί να στρέψει την πλάτη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας επιλέγοντας να μπει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι το άρθρο στη Le Monde δημοσιεύθηκε την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις είχε επιστρέψει από τη Μόσχα όπου είχε επαφές για τον Turkish Stream.

Το άρθρο της Telegraph συνεχίζει σχολιάζοντας τη σύγκρουση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πιστωτές για τα εργασιακά. «Τα επιχειρήματα είναι πιθανό να εξοργίζουν τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά ότι πιέζουν τις ιδεολογικές γραμμές ή ότι προσπαθούν να διαβρώσουν την προοδευτική εργασιακή νομοθεσία. Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι υπάρχει μικρή ή καμία πιθανότητα επίτευξης μίας συμφωνίας με τους διαπραγματευτές και τους τεχνοκράτες. Το θέμα έχει μετακινηθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο και σε αυτό το σημείο είναι εξολοκλήρου πολιτικό».

Το άρθρο καταλήγει με ένα απόσπασμα από το κείμενο του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο αναφέρει ότι η απόφαση πλέον βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών και όχι των θεσμών, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί από το λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Telegraph Le Monde Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ