Αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα σε επίπεδο τεχνικού διευθυντή που ήρθε ποτέ στη χώρα μας. Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι ο άνθρωπος για τον οποίο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έστειλε λευκή επιταγή το 2005 προκειμένου να τον πάρει στην Τσέλσι και αυτός απάντησε με την ανάλυση των καθηκόντων που επιθυμούσε. Ο Δανός είναι πλέον στο τιμόνι του ΠΑΟΚ.
Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1956. Ενα χρόνο με γεμάτες συμμετοχές στη Φρέμαντ το 1975 και αμέσως μεταγραφή για τον Άγιαξ. Από το 1975 μέχρι το 1981 θα αποτελέσει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της μεσαίας γραμμής του Αίαντα σκοράροντας 75 γκολ σε 209 εμφανίσεις, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα ενώ η επόμενη διετία θα τον βρει στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βαλένθια με την οποία αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η επιστροφή στις Κάτω Χώρες θα γίνει για λογαριασμό της Άντερλεχτ με την οποία σκοράρει 15 γκολ σε 50 εμφανίσεις και θα κλείσει την καριέρα του στην PSV Αϊντχόφεν το 1988 κατακτώντας εκτός από τρία πρωταθλήματα και το Κύπελλο Πρωταθλητριών στον τελικό με την Μπενφίκα. Αυτή ήταν η ποδοσφαιρική καριέρα του Άρνεσεν. Ενός επιτελικού μέσου, ο οποίος έψαχνε διαρκώς την κάθετη πάσα, έπαιζε πάντα με το κεφάλι ψηλά και πρόλαβε να σκοράρει 14 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του σε 52 παρουσίες.
Από την ημέρα που κρέμασε τα παπούτσια του, ακολούθησε μια παύση. Ο ήπιος χαρακτήρας του είχε ξεκινήσει την εσωτερική αναζήτηση για το τι ακριβώς ήθελε να κάνει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το 1991 η PSV του έδωσε τη λύση. Η πρόταση για να αποτελέσει το βοηθό του Μπόμπι Ρόμπσον ήταν δελεαστική και την αποδέχτηκε δίχως δεύτερη σκέψη. Στις προπονήσεις, ο Ρόμπσον ήταν αυτός που διέκρινε το ταλέντο του να δουλεύει και να βελτιώνει τους πιτσιρικάδες. Ο Άγγλος εισηγήθηκε στη διοίκηση να τον τοποθετήσουν στη θέση του τεχνικού διευθυντή και ο σύνθετος ρόλος του ξεκίνησε το 1994. Τεχνικός διευθυντής και μάνατζερ του τμήματος σκάουτινγκ και των μεταγραφών. Η έννοια του σύνθετου αυτό ρόλου μεταφράστηκε σε αθλητικός διευθυντής.
Κράτησε αυτή τη θέση 10 ολόκληρα χρόνια. Μετέτρεψε την PSV Αϊντχόφεν από το 1994 μέχρι το 2004 σε μια απίστευτα καλοδουλεμένη μηχανή εξαγωγής μεγάλων αστέρων. Πήρε αμούστακα παιδιά τους Ρονάλντο, Φαν Νίστελροϊ, Σταμ, Κέζμαν, Ρόμπεν και Γκούντγιονσεν και τους μετέτρεψε σε σταρ πρώτης γραμμής αναγκάζοντας τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να «παρκάρουν» τα εκατομμύρια τους στην πόρτα του ολλανδικού συλλόγου.
Οι καλές σχέσεις που είχε με όλους όσους συνεργάστηκε, έφεραν και την επόμενη πρόκληση. Η Πρέμιερ Λιγκ αναζητούσε τον άνθρωπο, ο οποίος στα μέσα της πρώτης δεκαετίες του νέου αιώνα, θα σταματούσε να σπαταλά εκατομμύρια αλλά θα φρόντιζε να δημιουργεί μια ανταγωνιστική ομάδα ανακαλύπτοντας νέα ταλέντα. Η Τότεναμ κέρδισε τη μάχη όμως εκεί ήρθαν οι πρώτες του συγκρούσεις. Με τον Ζακ Σαντινί δεν ταίριαξε ποτέ όμως ευτυχώς γι' αυτόν ο Μάρτιν Γιολ που διαδέχθηκε τον Γάλλο, σεβάστηκε το ρόλο του.
Στα μέσα της σεζόν, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είχε αναλάβει την Τσέλσι λίγους μήνες νωρίτερα, δεν δίστασε. Έστειλε πρόταση με λευκή επιταγή στον Άρνεσεν, ο οποίος κέρδισε τον Ρώσο μεγιστάνα απαντώντας του με τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τα δικαιώματα που ήθελε να έχει στη νέα του θέση. Η συμφωνία έκλεισε σε μια νύχτα με τον Αμπράμοβιτς να πληρώνει και 8 εκ. ευρώ στην Τότεναμ για τη μεταγραφή.
Στους «μπλε» του Λονδίνου όμως υπήρξε πρόβλημα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε τίτλους και δεν ρίσκαρε με τη συμμετοχή των ταλέντων που του εμφάνιζε ο Άρνεσεν. «Εκανα εκπληκτική δουλειά. Εφερε χρήματα στην Τσέλσι από το τίποτα. Ο Στάριτζ, ο Μπορίνι και ο Στοχ πουλήθηκαν για περίπου 30 εκ. Λίρες» ανέφερε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, χρόνια μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Τσέλσι, υπερασπιζόμενος το έργο του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός ανακάλυψε τον Νεμάνια Μάτιτς, πριν ο Μουρίνιο τον πουλήσει στην Μπενφίκα για να τον πληρώσει 2η φορά με 35 εκ. ευρώ προκειμένου να τον πάρει πίσω.
Το τέλος του στην Τσέλσι ήρθε το 2010 και η επόμενη επιλογή του ήταν ίσως και η χειρότερη. Η ανάληψη καθηκόντων στο Αμβούργο ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στη Γερμανία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα ο ίδιος να μη δουλέψει κάτω από τις συνθήκες που επιθυμούσε. Το σύντομο πέρασμα από τη Μέταλιστ, διεκόπη λόγω του πολέμου και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Δεδομένα είναι ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να αναδείξει περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές. Οποιοσδήποτε προπονητής αποκτηθεί για την επόμενη χρονιά στον Δικέφαλο του βορρά, θα γνωρίζει ότι από πάνω του θα έχει έναν επαγγελματία που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Ο Ιβάν Σαββίδης ίσως έκανε την καλύτερη επιλογή του από την ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ.