Σαπέν: Δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε άλλο τα ελλείμματα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Σαπέν: Δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε άλλο τα ελλείμματα της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπαθώντας να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση ανάμεσα στα αιτήματα των δανειστών και τις αντιρρήσεις της Αθήνας, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν τόνισε πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.

«Δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε άλλο τα ελλείμματα της Ελλάδας», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Negocios.

Ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη και μετά τον Ιούλιο, υποδηλώνοντας ότι ίσως χρειαστεί νέο πακέτο διάσωσης για τη χώρα.

Σε αντίθεση με άλλους αξιωματούχους, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σαπέν αποκάλυψε ότι μια «επόμενη συμφωνία» βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα ότι η Αθήνα θα πρέπει να διασφαλίσει τη μείωση των δαπανών της και την αύξηση των εσόδων της.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη», επανέλαβε ο Γάλλος υπουργός, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και υποστηρίζοντας ότι στόχος όλων είναι να επιτευχθεί συμφωνία και πάνω σε αυτό το σενάριο εργάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ